środa, 27 lipca 2011

Brownie


Mimo, że mamy środek lata, dziś zrobiło mi się jakoś jesiennie. Miałam wielką ochotę na coś czekoladowego... Brownie, brownie, brownie... to ciasto nie dawało mi spokoju. Postanowiłam upiec moje pierwsze amerykańskie, czekoladowe ciacho. Przestudiowałam dziesiątki różnych przepisów i w końcu skomponowałam swoją własną wersję Brownie- dostosowaną do tego co właśnie miałam w posiadaniu :)

  • (pół tabliczki mlecznej i tabliczka gorzkiej czekolady i resztka gorzkiego kakao)
  • 140 g maki, 
  • 240 g cukru, 
  • 4 jajka
  • 160 g margaryny - masło musiałam zostawić moim dwóm łasuchom...). 

Wyszło bardzo smaczne, choć drugi raz dałabym mniej cukru...

2 komentarze:

  1. Ja za to drugi raz ukradkiem wrzuciłbym pozostałe pół tabliczki mlecznej czekolady żeby skompensować mniejszą ilość cukru ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. :) w takim razie trzeba będzie upiec dwie wersje :)

    OdpowiedzUsuń